Loading...
Jäsentoiminta 2017-06-12T22:04:19+00:00

Jäsentoiminta

Seura järjestää toimintansa tukemiseksi urheilu- ja huvitilaisuuksia sekä harjoittaa kilpailutoimintaa. Lisäksi seura toimeenpanee purje- ja moottoriveneiden katsastustoimintaa sekä pitää venerekisteriä.

Katso seuran jäsenpalvelut alta

Seuran telakkapaikoista vastaa Satamakapteeni. Telakointiasioissa voit olla suoraan yhteydessä häneen. Myös muutokset nykyiseen sopimukseen tapahtuvat satamakapteenin kautta.
Vartiovuoro kuuluu kaikille veneenomistajille. Allekirjoittanut OTPS:n jäsen sitoutuu suorittamaan telakointi-/laituripaikalle tulevan vartiointivuoron tai maksamaan säädetyn 85 €:n sakkomaksun vartioinnin laiminlyömisestä.
Allekirjoittanut OTPS:n jäsen sitoutuu huolehtimaan venepaikkansa aisojen nostamisesta syksyllä ennen jäitten tuloa tai säädetyn sakkomaksun 35 €:n maksamisesta.

Telakointisopimukseen Seelarin alueella sisältyy venepukin säilytyspaikka kesäaikaan. Lisäksi talvella veneen, venepukin ja apuveneen säilytys. Normaali akkujen lataus ja lyhytaikainen sähkön käyttö kuuluu laituri/telakointisopimukseen. Ylimääräisestä ja pidempiaikaisesta sähkön käytöstä sekä muista kentällä säilytettävistä tarvikkeista mitkä ei liity telakointiin on aina sovittava erikseen satamakapteenin kanssa.
Asuntovaunun säilytyksestä sovitaan aina erikseen satamakapteenin kanssa. Lyhytaikainen asuntovaunun säilytys 10 e /viikonloppu.

Allekirjoittanut OTPS jäsen sitoutuu vastaamaan kaikista omistamansa veneen aiheuttamista vahingoista veneilykeskusalueella oleville veneille, laitteille ja rakenteille, mikäli vahinko johtuu huolimattomuudesta tai törkeästä laiminlyönnistä.
Mikäli veneen tiedoissa, telakoinnissa tai laituripaikan käytössä tapahtuu sopimuskauden aikana muutoksia, on niistä ilmoitettava viipymättä satamakapteenille/telakkapäällikölle.
Lataa lomake tästä!

Täytä linkin takaa löytyvä lomake ja lähetä se satamakapteenin sähköpostiin.

0 Laituripaikkaa
Jäsenille
0 Laituripaikkaa
Vierasveneille

Tapahtumat

heinäkuu 2017

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kilpailutoiminta

Kilpapurjehdus on ollut OTPS:ssa yhtenä tärkeänä osana seuran toimintaa jo seuran alkutaipaleelta lähtien. Perustajajäsenistä  Yrjö Mäkelin teki kilpapurjehdusta tunnetuksi. Hänen nimeään kantavaa  purjehduskilpailua  on purjehdittu vuosikymmeniä.

Tutustu kilpailutoimintaan alta

Kilpailuja järjestetään sekä matkakilpailuina että ratakilpailuina. Matkakilpailut ovat olleet 12 -35 mailin pituisia. Ratakilpailuissa kierretään rataa, jossa on sekä luovi, että myötätuuliosuus. OTPS on ollut järjestämässä viime vuosina RTO:ssa mm. kansainvälistä Pohjanlahden Regattaa, Hai SM-kisoja, isoja optimistijollakisoja sekä Lightning-veneiden SM-kisoja.
Alkuvaiheessa kilpailukalustoa oli niukanlaisesti, mutta Grandissimo, Tensa, Ilmatar ja Alhin olivat sen ajan kovia kilpaveneitä. Jo noissa alkuajan kilpailuissa kierrettiin Kolmikantaa, Kyrönkaria ja Toppilaa, joka saattoi usein olla myös kilpailujen lähtöpaikkana. Alussa seura järjesti kilpailuja vain omille jäsenilleen.
Vuonna 1953 oululaiset seurat aloittivat yhteistyön kilpailujen järjestämisessä ja kilpailuista tuli avoimia kaikille purjehtijoille. Tältä ajalta on lähtöisin Oulu Regatta, mikä purjehditaan vielä nykyäänkin vuosittain. RTO, eli Racing Team Oulu, on organisaatio, joka nykyään järjestää näitä yhteisiä purjehduskilpailuja. Osallistujia on yleensä ollut 40-50 venettä. Luokkina kilpailussa ovat LYS-veneet, Hait, H-veneet sekä kevytveneet. Kevytveneitä ovat nuorten purjehtimat optimistijollat, Zoom 8-veneet ja E-jollat.
1206, 2017

Oulu Ocean Race purjehduskilpailu

2305, 2017
2305, 2017

Oulu Ranking 2017

2305, 2017

Kilpailuohje Yökilpailuun 19.8.2017

409, 2016

Syyskisan tulokset 3.9.2016

2208, 2016

Yökilpailu 2016 tulokset

2208, 2016

2016 purjehduskilpailutuloksia

Mitä tarkoittaa LYS?

LYS on Suomessa käytettävä kansallinen tasoitussääntö yksirunkoisille köliveneille. Se mahdollistaa lähes kaikkien ”isoilla veneillä” purjehtivien kilpailemisen keskenään.  LYS-järjestelmässä veneiden nopeuserot tasoitetaan yhdellä, olosuhteista riippumattomalla mittaluvulla, jonka avulla purjehditusta tuloksesta voidaan laskea tasoitettu tulos.

LYS-sääntö

LYS-sääntö

LYS-sääntö pyritään pitämään yksinkertaisena, jotta kuka tahansa voisi osallistua kilpailuihin. Säännössä myös rajoitetaan tai rangaistaan sellaisten varusteiden käytöstä, joita yleensä on vain suuren budjetin aktiivikilpailijoilla. LYS onkin tarkoitettu käytettäväksi lähinnä seura- ja piiritason kilpailuissa eikä siitä haluta kehittää “mestaruustason” sääntöä

LYS-luokat

Lys-luokkia on kolme LYS I, II ja III

Mm. Hait, Melgesit,  H-veneet ovat yksityyppiluokkia, jotka yleensä kilpailevat vain omissa luokissaan. Näillekin löytyy kuitenkin LYS-luku, mikä mahdollistaa kilpailun LYS-kilpailuissa.