Vauhtia vesillä

OTPS on tunnettu kilpapurjehdusseura Oulussa jo vuodesta 1912 alkaen. Aluksi kilpailtiin omatekoisilla tai kalastuskäytöstä kehitetyillä veneillä. 1953 tuli seuraan ensimmäinen Hai-vene. Enimmillään Haita seurassa oli kymmenkunta.

Kilpailut eri veneluokilla

Veneet ovat koko ajan suurentuneet ja kilpailuja käydään Haitten lisäksi myös isoilla matkaveneillä. Tasoitusluokkina ovat Finrating 1, 2 ja 3 entisten LYS-luokkien sijaan. Tasoituskertoimien avulla pyritään tasoittamaan eri kokoisten veneiden tasoerot.

Kilpailutoiminta ja STO

Nykyisin kilpailutoiminta on keskitetty Sailing Team Oulu ry:n (STO) alaisuuteen, joka vastaa kilpailujen järjestämisestä. Kaikki purjehtijat kilpailevat kuitenkin oman seuransa edustajina.

lisätietoa STO:n sivuilla

Kilpailuihin ilmottautuminen

Kilpapurjehdus siirtyi 2020 maailmanlaajuiseen Manage2Sail järjestelmään, jolla ilmoittaudutaan kisoihin ja lasketaan myös tulokset. Lue lisää kilpailuihin ilmottautumisesta alla olevasta linkistä

Ohjeet manage2sail ilmoittautumiseen

Hai-SM 2021

Kommodorin tervehdys
Hyvät Hai-Purjehtijat,
Oulun Työväen Pursiseura toivottaa teidät tervetulleiksi Hai SM -kisoihin Ouluun.

OTPS on perustettu jo vuonna 1912 ja kilpapurjehdus on alusta lähtien kuulunut seuran toiminnan ytimeen. Hai-veneet ovat aina olleet vahva perusta seuran kilpailutoiminnalle ja seuran Hai-venelaivasto onkin aina ollut hyvin suuri.

Muutkin puuveneet ovat olleet tärkeässä asemassa seuran historiassa ja tänäkin päivänä meillä on varsin suuri määrä upeita puuveneitä, sekä moottori-, että purjeveneitä. Olemme aloittaneet vuosittaisen yleisen puuvenetapahtuman järjestämisen satamassamme ja muutkin oululaiset kuin veneilijät ovat olleet kovasti kiinnostuneita hienoista puuveneistä. Näin saamme veneilyä paremmin tunnetuksi ja kiinnostavaksi kaikilla oululaisille.

Oululaiset veneilyseurat, OPS (Oulun Pursiseura), OM (Oulun Merenkävijät) ja OTPS ovat perustaneet nuoriso- ja kilpailutoimintaa varten yhteisen yhdistyksen STO ry:n (Sailing Team Oulu ry). Tämä yhdistys vastaa Oulussa täysin kaikesta meidän seurojen nuorisotoiminnasta ja järjestää kaiken kilpailutoiminnan. Näin olemme saaneet koottua parhaat resurssit toimimaan yhteen ja voimme tarjota nuorisopurjehtijoille hyvät harjoitus- ja kilpailuolosuhteet.

Tämä on aiheuttanut hieman hämmennystä kilpailuohjeiden ja -kutsun suhteen koska kisan järjestää virallisesti OTPS mutta käytännön kilpailutoiminnan hoitaa STO. Olemme kiitollisia ja ylpeitä saadessamme järjestää tämän hienon veneluokan SM-kisat täällä Oulussa, joten tervetuloa kaikki suomen Hai-purjehtijat Ouluun.

Jorma Lehtonen
Kommodori – OTPS

Hai-SM Kilpailukutsu

Kilpailukalenteri 2022